Architectuur

Het in 2002 opgeleverde appartementencomplex is onder architectuur op basis van een trapeziumvormig ontwerp gebouwd, met gebruik van aansprekende materialen. De integratie van schoon metselwerk, wit sierpleister, stalen bouwelementen, glazen luifels en duurzaam hout geven het gebouw een fraaie en moderne uitstraling. 

De appartementen

Het gebouw bestaat uit 2 woonlagen en heeft 2 penthouses. In totaal zijn er 28 appartementen gerealiseerd, waarvan 18 koopwoningen en 10 huurwoningen. Elk appartement is zó ontworpen, dat men lang zelfstandig kan blijven wonen. De 10 huurwoningen zijn  eigendom van woningcorporatie de Alliantie. De appartementen variëren in grootte van ruim 85m2 voor de huurwoningen, oplopend tot 125m2 voor de koopwoningen. De appartementen op de begane grond hebben allemaal een eigen tuin en de appartementen op de 1e verdieping beschikken over een ruim balkon. De twee penthouses hebben een balkon en een ruim dakterras.

Voorzieningen

Het gebouw is voorzien van een lift voor toegang tot de appartementen op de 1e verdieping en de twee penthouses. Deze appartementen zijn overigens ook makkelijk met een buitentrap vanuit de binnentuin bereikbaar. 

Algemene ruimtes

Alle bewoners en gasten kunnen gebruik maken van de aanwezige gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, die voor een veelheid aan activiteiten geschikt is. Verder is er een inpandige fietsenstalling en voor het gebouw een voor aanwonenden gereserveerde ruime parkeerplaats.

Tuinen

Rondom het gebouw zijn tuinen aangelegd en voor algemeen gebruik is er een fraai aangelegde zonnige binnentuin van ongeveer 300m2 met een door platanen omzoomd terras. Er wordt jaarlijks meegedaan aan 'Struinen in de Tuinen', hét tuinfestival van Nederland.

Omgeving

Het appartementencomplex grenst aan het bosrijke voormalige landgoed Nimmerdor. Dit bosgebied sluit aan op het landgoed Den Treek, waarin zijn opgenomen de recreatiegebieden het Henschotermeer en de Pyramide van Austerlitz. Zowel het bosgebied Nimmerdor als het landgoed Den Treek zijn vrij toegankelijk voor recreatie.

Winkels

Het winkelcentrum Leusderweg is op loopafstand en heeft een uitgebreid winkelaanbod.